De zee en de stranden

De stranden van Saint Quay Portrieux

Aan de voet van de camping stroomt een klein beekje. Het grindstrand van Fonteny biedt directe toegang tot de zee.
Wie de voorkeur geeft aan een zandstrand kan terecht bij het strand van het Casino (het dichtstbijzijnde) op slechts 800 meter van de camping. U kunt het stranden bereiken via de kustboulevard of het kustpad (GR34).
Andere stranden van de badplaats: de stranden van Chatelet, van Comtesse, van Portrieux, het grindstrand van Isnain en het zwarte grindstrand.

Het kustpad GR 34

Vanaf de camping kunt u genieten van een directe toegang tot het wandelpad, de perfecte gelegenheid om de wilde en ruige kustlijn langs de kust te ontdekken. Tijdens uw wandelingen geniet u van een uitzonderlijk uitzicht over de eilanden, waarvan het reliëf verandert op maat van de getijden, of een tussenstop maken op één van de vele stranden langs de route.

Schelp- en schaaldieren

De visserij is een van de lokale kernactiviteiten. Tijdens het zomerseizoen geven de getijden u de kans om de flora en fauna van de zee, meestal verborgen door de golven, te ontdekken. Het vissen met een hengel of voetvissen is voor iedereen toegankelijk op het zand en rotsachtige bodem.